• logo
  • osnovna stranica
  • Општински суд у Жепчу

    Иди на садржај
    BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish

    Обнова Опћинског суда у Жепчу

    Опћински суд у Жепчу је ових дана попримио сасвим нови изглед. У приземљу суда окончани су радови на уређењу зоне чекаонице, суднице, уреда писарнице, земљишног-књижног уреда, а радовима су обухваћени и други помоћни дијелови зграде. У суду је успостављен Информативни пулт као централно мјесто за однос са корисницима суда.

    Реконструкција представља један од резултата напора радника суда и консултаната на пројекту „Правда у заједници – брига за кориснике суда“.

    Ево шта о томе каже Предсједница Опћинског суда у Жепчу Драгица Драгичевић:

    "Морам истаћи да је овим настојањима увелико допринио Пројекат ДФИД-а. Овај пројекат је комплементаран са свим иницијативама реформе судства које се спроводе у БиХ због чега су сви упослени у овоме суду усвојивши  самокритичан приступ показали преданост у својим активностима како би дошло до успостављања највиших стандарда услуга које они  пружају грађанима.

    Посебно желим нагласити и изразити захвалност грађанима који су упркос изолационистичкој организационој култури која је постојала у овоме суду, дали свој допринос кроз искрене интрвјуе и одвојено вријеме за рад у радионицама са грађанима.Ову захвалност изражавам и Начелнику Опчине Жепче, Министарству за правосуђе и управу Зеничко-Добојског  кантона  које је подржало све наше активности упркос ограниченим расположивим материјалним и финанцијским средствима.

    Имплементирали смо нове стандарде, пружили боље информације грађанима и успоставили јавни дијалог са грађанима.и овим створили  увјете ефикаснијег пружања услуга и повећали одговорност упослених суда према грађанима.

    Значи, сазнавши разину услуге коју грађани желе успоставили смо суставе који осигуравају пружање тражене разине услуге.

    Пролазећи кроз просторије овог суда визуално оставља дојам да је дошло до физичког уређења радног простора, но уколико се појавите у овоме радном простору као корисник суда закључит ћете да то није пуко и физичко уређење зграде, већ да је то посљедица имплементације активности ДФИД-овог пројекта, које су обухватиле шира питања доступности информација грађанима, повјерења у суд, јавног дијалога, ефикасности суда и третмана корисника суда.

    У контексту наведеног створен је сустав Руковођења изведбом суда,  Информативна стратегије, сустав консултација са грађанима, Повеља о третману корисника суда као и низ информативних материјала који олакшавају и убрзавају обављање посла на овом суду.

    Као дио информативне стратегије у суду је успостављен информативни пулт и овим су створени увјети систематског пружања информација корисницима суда. У простору информативног деска налазе се информације о суду, његовој надлежности организацији и раду, стандардима третмана корисника суда, упуства о најчешћим поступцима, одговори на најчешћа питања као и друге корисне информације које ће Вам омогућити да брже и једноставније обавите свој посао у овом суду."

     


     

    1084 ПРЕГЛЕДА
    • 1 - 1 / 1
    • 1