Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Kantona 10 Livno

Protiv jedne osobe radi ubojstva u pokušaju određen jednomjesečni pritvor

17.09.2020.

 

Na prijedlog Kantonalnog tužiteljstva Kantona 10 Livno, Kantonalni sud u Livnu je  Rješenjem od 17. rujna 2020. godine, osumnjičenom A.A. rođenom 2001. godine u Visokom, nastanjen u Livnu odredio jednomjesečni pritvor radi postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Ubojstvo u pokušaju iz članka 166. stavak 1. u vezi sa člankom 28. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

 

Osumnjičenom se stavlja na teret da je u noći,  15.09.2020.godine oko 00.40 sati u mjestu Veliki Guber, općina Livno u obiteljskoj kući, nakon svađe brata, oštećenog D.P. ( 1998. godište ) sa ocem, uzeo nož dužine oštrice 7 cm, te oštećenom zadao jedan ubod u predijelu stomaka, nakon čega je pozvao policiju i prijavio događaj.

 

Nakon provedene kriminalističke obrade, uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu, osumnjičeni je predan na daljnje nadležno postupanje Kantonalnom tužiteljstvu Kantona 10 u Livnu, te je nakon donošenja naredbe o provođenju istrage i ispitivanja osumnjičenog postupajući Kantonalni tužitelj, Kantonalnom sudu u Livnu, podnio prijedlog za određivanje mjere pritvora.

 

Nakon održanog ročišta zbog postojanja osnovana straha da će boravkom na slobodi ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke kao i jer se radi o kaznenom djelu koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja, a za koje se može izreći kazna zatvora u trajanju od 10 godina ili teža, odnosno zbog razloga opisanih u članku 146. stavak 1. točka b) i d) Zakona o kaznenom postupku Federacije Bosne i Hercegovine, postupajući sudac Kantonalnog suda u Livnu, protiv osumnjičenog je odredio mjeru pritvora u trajanju od mjesec dana.

 

Istraga u kaznenom predmetu protiv osumnjičenog je u tijeku.

 

„Prema principu presumpcije nevinosti, svatko se smatra nevinim za kazneno djelo dok se pravomoćnom presudom ne utvrdi njegova krivnja“


Vijest je napisana na jeziku: Hrvatskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

Uložen prijedlog za određivanje pritvora Vjekoslavu Kotarcu