Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Kantona 10 Livno

U teškoj prometnoj nezgodi u mjestu Kovačić kod Livna smrtno nastradale četiri mlade osobe

10.04.2020.

Dana 09. travnja 2020. godine, oko 23,15 sati, na magistralnoj cesti M 6.1 Livno-Bosansko Grahovo u mjestu Kovačić, općina Livno, dogodila teška prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo vozilo marke WW, tip „Golf 2“ reg. oznaka J87 E 497 kojim je upravljao J.M rođen 1999. godine u Livnu, a u kojem vozilu su se kao putnici nalazili S.V. rođena 2000. godine, V.V. rođen 2000. godine i I.R. rođena 2001. godine i vozilo marke  Land Rover, registarskih oznaka O23 J 244   kojim je upravljao T.P rođen 1974. godine u Livnu a u kojem vozilu se kao suvozač nalazio i I.Š .rođen 1982. godine u Livnu.

 

Od siline udarca na licu mjestu smrtno su stradali J.M. vozač motornog vozila „Golf 2“ i putnica S.V, koja se nalazila na suvozačevom mjestu, dok su ostali putnici iz vozila marke „Golf 2“, V.V. i I.R od posljedice zadobivenih ozljeda preminuli u Županijskoj bolnici Dr. Fra Mihovil Sučić u Livnu.

 

Osoba  T.P. koja je upravljala motornim vozilom marke „Land Rover“ je zadobila lakše tjelesne ozljede, dok je I.Š., suvozač iz istog vozila zadobio teže tjelesne ozljede, koje su mu konstatirane i sanirane u Županijskoj bolnici Dr. Fra Mihovil Sučić u Livnu.

 

Očevid na mjestu događaja obavili su djelatnici Sektora kriminalističke policije MUP-a Kantona 10 u Livnu i PU Livno, a pod nadzorom dežurnog tužitelja Kantonalnog tužiteljstva Kantona 10 u Livnu, koji je zbog slabe vidljivosti nastavljen narednoga dana.

 

Tokom vršenja očevida prikupljeni su određeni materijalni dokazi i utvrđene relevantne činjenice, a točni uzroci nastanka prometne nezgode biti će poznati nakon obavljenog prometnog vještačenja i ovisno o potrebi postupka i drugih vještačenja, koja će biti naređena nakon dostavljanja službenog izvještaja i analize prikupljene materijalne dokumentacije.  

 

U skladu sa Zakonom o kaznenom postupku  FBiH, u cilju utvrđivanja točnog uzroka smrti, naređena je obdukcija smtrno nastradalih osoba, koja će biti obavljena dana 11. travnja od strane ovlaštenoga obducenta, a motorna vozila koja  su sudjelovala u prometnoj nezgodi su radi potrebe istrage i eventualnih vještačenja izuzeta i nalaze se krugu Policijske uprave u Livnu.

 

Daljnji rad na predmetu je u tijeku i u skladu sa Zakonom o kaznenom postupku F BiH poduzimaju se sve mjere i radnje u cilju utvrđivanja okolnosti nastanka događaja. 

 

 


Vijest je napisana na jeziku: Hrvatskom

Povratak na vrh