Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Kantona 10 Livno

Potvrđena optužnica protiv jedne osobe, radi pokušaja ubojstva

18.09.2019.

Kantonalni sud u Livnu, Rješenjem od 17. rujna 2019. godine, potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužiteljstva Kantona 10 u Livnu, protiv Saldina Ivkovića., rođenog 1989. godine u Travniku, nastanjenom u Bugojnu, radi postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstvo u pokušaju.

 

Optuženom se stavlja na teret da je u alkoholiziranom stanju, 02. svibnja 2019. godine, oko 04,00 sati u ugostiteljskom objektu koji se nalazi u ulici Kralja Zvonimira u Tomislavgradu, oštećenog P.S. rođenog 1994. godine pokušao usmrtiti, tako što je nakon prethodno verbalnog sukoba , došao do oštećenog koji je stajao za šankom, te se s istim fizički sukobio, nakon čega je iza pojasa izvukao nož ukupne dužine 23,5 cm i dužine sječiva 12,5 cm, te oštećenog P.S. dva puta posjekao po vratu.

 

Oštećeni je nakon ukazane liječničke pomoći u Domu zdravlja Tomislavgrad, vozilom hitne pomoći prebačen u Županijsku bolnicu u Livnu na daljnje liječenje, a osumnjičeni, koji je pobjegao s lica mjesta je ubrzo pronađen i lišen slobode, te ja nakon kriminalističke obrade predan na nadležno postupanje Kantonalnom tužiteljstvu Kantona 10 u Livnu.

 

Podsjećamo da je u ranijem periodu prema optuženom, na prijedlog Kantonalnog tužiteljstva Kantona 10 u Livnu bio određen i jednomjesečni pritvor.

 

Postupajući tužitelj je u skladu sa Zakonom o kaznenom postupku Federacije Bosne i Hercegovine predložio i sigurnosnu mjeru oduzimanja predmeta, s kojim je počinjeno kazneno djelo.

 

Za kazneno djelo Ubojstvo iz članka 166. stavak 1. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine predviđena je kazna zatvora od najmanje pet godina.

 

„Potvrđivanje optužnice protiv određene osobe ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za počinjenje kaznenog djela. Prema principu presumpcije nevinosti iz članka 3. Zakona o kaznenom postupku Federacije Bosne i Hercegovine, svatko se smatra nevinim za kazneno djelo dok se pravomoćnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.“


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Hrvatskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

Optužnica za Izbjegavanje uzdržavanja