Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Kantona 10 Livno

Na području Kupresa smrtno nastradala dva deminera

26.08.2019.

Dana 25. kolovoza 2019. godine, dežurni tužitelj Kantonalnog tužiteljstva Kantona 10 u Livnu je obaviješten da su u jutarnjim satima, na području općine Kupres, prilikom rada na razminiranju terena smrtno stradale dvije osobe.


Po dojavi, na licu mjesta, djelatnici MUP-a Kantona 10 Livno, Sektora kriminalističke policije uz prisustvo i pod nadzorom dežurnog tužitelja, obavili su očevid i tom prilikom utvrdili da su u mjestu Donji Mušići, Općina Kupres, prilikom rada na razminiranju terena, od posljedice eksplozije protupješačke rasprskavajuće mine PMR-3, smrtno stradali demineri, Savo Kalajdžić ( rođen 1977. godine) i Slaviša Pljuco ( rođen 1967. godine) dok je od posljedica eksplozije ozlijeđen R. C. (rođen 1985. godine).

 

Ozlijeđeni deminer je nakon ukazane liječničke pomoći zadržan na liječenju u Županijskoj bolnici u Livnu i isti je van životne opasnosti.

 

Nastradale osobe, bili su pripadnici tima za uklanjanje mina, odnosno zaposlenici poduzeća „Pazi mine“ iz Viteza, koji u suradnji sa humanitarnom organizacijom Pro Vita iz Mostara radi na uklanjaju mina na području Malovana u Kupresu.

 

Nakon obavljenog očevida obavljeni su i informativni razgovori sa pripadnicima tima koji je radio na uklanjaju mina, te će  se nakon analize sačinjene i prikupljene materijalne dokumentacije, ovisno o potrebi u  cilju utvrđivanja okolnosti pod kojima se dogodila ova nesreće u skladu sa Zakonom o kaznenom postupku odlučiti o daljnjem poduzimanju određenih istražnih istražnih radnji.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Hrvatskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

Bosnia_pazi-mine.jpg