Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Kantona 10 Livno

U teškoj prometnoj nezgodi u Livnu, smrtno nastradala jedna osoba

17.07.2019.

Dana 16. srpnja 2019. godine, oko 14,10 sati na magistralnoj cesti M.6.1. Livno-Bosansko Grahovo-Livno, u mjestu Mali Kablići, Livno, dogodila se teška prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala dva vozila BiH registarskih oznaka.

 

Očevidu na licu mjesta obavili su djelatnici PU Livno uz prisustvo i pod nadzorom dežurnog tužitelja Kantonalnog tužiteljstva Kantona 10 u Livnu, te je tom prilikom utvrđeno da je osoba S.B. rođena 1947. godine u Glamoču, koja je upravljala vozilom marke „Fiat Punto“, BiH reg. oznaka, vozeći iz smjera Priluke prema Livno, dolaskom u mjesto Mali Kablići, iz sada neutvrđenih razloga, prešla na suprotnu kolovoznu traku i izravno se sudarila sa vozilom marke „WW Golf“ BiH, reg. oznaka, koje se kretalo iz smjera Livna prema Glamoču,  a kojim vozilom je u trenutku nezgode upravljao S.S rođen 1971. godine u Livnu,  dok se na mjestu suvozača nalazio O.S. rođen 1962. godine u Glamoč, a na mjestu suputnika B.D. rođen 1962 godine u Glamoču.

 

Od posljedica zadobivenih ozljeda, suvozač iz vozila „WW Golf“, je preminuo u Županijskoj bolnici dr. Fra Mihovil Sučić u Livnu, a suputnik B.D.,  je nakon pružene prve pomoći u Livnu, zbog težine ozljeda vozilom hitne medicinske pomoći upućen u KBC Mostar na daljnje liječenje.

 

Ostali sudionici prometne nezgode, među kojima se nalazi i djevojčica ( 2006. ), su zadobili lake tjelesne ozljede i isti su zadržani na daljnjem liječenju u Županijskoj bolnici dr. Fra Mihovil Sučić u Livnu.

 

U cilju utvrđivanja točnog uzroka smrti, tijelo preminulog O.S.,  je prevezeno u mrtvačnicu Županijske bolnice dr. Fra Mihovil Sučić u Livnu, gdje će u tijeku današnjeg dana, po nalogu dežurnog tužitelja,  biti obavljena obdukcija.

 

Istraga u predmetu koji je formiran povodom navedenog događaja je u tijeku, te će se u skladu sa odredbama Zakona o kaznenom postupku, poduzeti sve mjere i radnje kako bi se utvrdio točan uzrok nastanka ove prometne nezgode.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Hrvatskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

nesreæa.jpg